Zorggroep Marijke: Letterlijk vanaf dag 1 in contact met de familie

19 juni 2024

Bij Zorggroep Marijke is zelfs de ontstaansgeschiedenis heel persoonlijk: de schoonvader van directeur Lea Boogaard (foto) opende reeds in 1964 een huis voor ouderen en was zijn tijd vooruit. Nu telt de zorggroep drie locaties en vormen de zoon van de oprichter en diens echtgenote Lea de directie. Zij zetten dus een familietraditie voort. De persoonlijke betrokkenheid van Lea en haar man (die nog steeds als verpleegkundige meewerkt) is dus heel goed te verklaren.

Zoeken naar een medium
Familienet voorziet nu in een behoefte die eigenlijk door familie niet hardop werd uitgesproken. Lea: “Mensen vroegen niet naar een medium om berichten te delen, maar ik zag wél hun behoefte aan informatie over de gang van zaken. Onze website was een nieuwsmedium, maar daar konden we natuurlijk nooit foto’s van bewoners of privacygevoelige informatie publiceren. Ik ben toen maar eens op internet gaan zoeken of er geen veilig platform te vinden was voor de zorg. En zo leerde ik Familienet kennen.”

Zorggroep Marijke is gestart met Familienet en Lea kreeg direct enthousiaste reacties van familieleden. Ze zegt: “Mensen vinden natuurlijk de zorg erg belangrijk, maar de echte betrokkenheid voelen ze toch bij een ander soort informatie. Als je ziet hoe je moeder het hier naar de zin heeft, dan geeft dat een goed gevoel. Voor ons is het ook fijn om te kunnen vertellen wat we hier allemaal voor de mensen organiseren.”

Lastige periode
Volgens Lea helpt Familienet de familie soms ook door een lastige periode heen. Ze heeft een voorbeeld: “De dochters van een bewoner konden de zorg voor hun moeder maar moeilijk loslaten. De verhuizing naar Zorggroep Marijke viel ze zwaar. Maar toen ze Familienet eenmaal hadden ontdekt, veranderde er iets. Zelfs op de dag van de verhuizing hebben ze foto’s gepost van hun moeder die zat te wachten om te worden opgehaald en wij konden daar weer op reageren met ons welkomstbericht. Sindsdien gebruiken ze het met veel plezier en worden ze blij als ze hun moeder glunderend op foto’s zien staan.”

Waardevol
Onlangs stond Familienet op de agenda van een familieavond en daar kwamen bezoekers vrijwel unaniem tot de conclusie dat ze Familienet een waardevolle aanvulling vinden op de geweldige zorg die Zorggroep Marijke hen al biedt.

Familienet nieuwsbrief

Inspirerende verhalen uit de praktijk, berichten over mooie nieuwe functies, handige tips en meer. Wil je 6 keer per jaar onze Familienet nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in!

"*" geeft vereiste velden aan